loginvolg ons: 
    Instagram
Watervelden voor VMHC
Deze maand kwam er goed nieuws, VMHC krijgt haar felbegeerde watervelden. Direct na afloop van het hockeyseizoen start de Gemeente op 19 juni aanstaande met de aanleg van de twee watervelden (Veld1 en Veld 2). Dit tijdstip is zo gepland om voor de start van het nieuwe seizoen weer helemaal klaar te zijn. 

Wateroverlast voor B/C toernooi?

Maar omdat de gemeente al in juni wil starten met de voorbereidingen hiervan, hebben wij het B/C toernooi helaas moeten annuleren. Een moeilijke beslissing die vooral teleurstellend was voor de B/C jeugd, maar daar krijgen wij als club iets moois voor terug.

Wat is het voordeel van een waterveld?

Misschien heb je bij uitwedstrijden al eens ervaren hoe het is om op een waterveld te spelen. Zal wel even wennen zijn. Maar deze velden zijn van zeer hoge kwaliteit en doordat het kunstgras zeer dicht op elkaar zit (anders dan bij zandvulling) rolt de bal veel rustiger en zonder stuiteren over het veld. En omdat het veld nat gemaakt is met een laag water, wordt het spel extreem snel. Doordat het veld niet is ingestrooid kunnen de grassprieten vrij bewegen zodat spelers hun stick ook onder de bal kunnen krijgen. Daarnaast zorgt de waterlaag ervoor dat het veld een lage schuifweerstand heeft en het werkt ook nog eens schokabsorberend. En is daarmee dus buitengewoon veilig. 

 
 

terug naar vorige scherm