loginvolg ons: 
    Instagram
Nieuwsoverzicht
BESTUUR

17-4-2019
Nieuwe clubtenue - allerlaatste kans!
 
Beste leden,

Wat een enthousiaste reacties hebben we mogen ontvangen op ons nieuwe tenue! Top! 

Beide pasdagen zijn druk bezocht (met soms een wachtrij), met als resultaat dat het merendeel van de leden heeft gepast en reeds besteld. 
Wij bedanken de heren van ClubColors voor hun enthousiaste organisatie, hulp bij het passen en aanwezigheid.

Het bestelformulier via de handige link www.clubcolors.nl/Spitsbergen is actief tot uiterlijk 24 april. Wil je nog passen voor die datum, stuur dan een mailtje naar [email protected].
De openingsaanbieding met gratis kousen bij een tenue is tot 24 april geldig.
Mocht je geen bevestiging hebben ontvangen, check dan je spambox.

Aangezien veel teams geen vaste keeper hebben, zal het keepersshirt aangeschaft worden door de club en komt in de keeperstas. Dit keepersshirt blijft eigendom van Spitsbergen.
Van de keepers die hun maat hebben doorgegeven, houden we daar rekening mee. 

What’s next... ClubColors gaat de bestelde kleding en extra voorraad in productie nemen. Op 31 aug tijdens de kick off wordt alle kleding op de club uitgereikt en kan worden afgerekend met pin. 

Na 31 aug zal onze webshop actief zijn en kan alle kleding online gekocht worden. In het clubhuis komen pasmaten te hangen.
De clubshop zal in de loop van volgend seizoen uitgebreid worden met kleding en spullen.

Wij willen jullie enorm bedanken voor de medewerking met het passen en bestellen.

De kleding commissie
 
ALGEMEEN

17-4-2019
DONDERDAG 30 MEI HEMELVAARTSDAG
 
DATUM: DONDERDAG 30 MEI (HEMELVAARTSDAG) 2019
TIJDSTIP: 9.30 UUR – 16.30 UUR
LOCATIE: VMHC SPITSBERGEN

WIE KAN ER MEE DOEN?
Iedereen kan mee doen. Of je nu 4, 24, 64 of 94 jaar oud bent. Het Familie toernooi is er niet alleen voor alle leden maar ook niet-leden van Spitsbergen zijn welkom. Eigenlijk gewoon iedereen die zin heeft in een leuke, gezellige én sportieve dag. Dus vraag je opa/oma, vader/moeder, vriend of vriendin etc om mee te doen! 

HOE KAN IK MEE DOEN?
Tijdens het toernooi zullen teams van minimaal 6 deelnemers tegen elkaar spelen in partijtje van 6 tegen 6. Elk team moet een leider hebben die als aanspreekpunt tevens verantwoordelijk is voor het team. Inschrijven kan door het ingevulde aanmeldformulier vóór 17 mei 2019 te mailen naar: [email protected] Het inschrijfgeld is 6,50 euro per persoon. Hiervoor krijg je koffie/thee/ranja bij de start van het toernooi en een lunch. 

WAT MOET IK AAN?
Uiteraard is het voor elke deelnemer aan te raden om sportschoenen, gebitsbescherming en scheenbeschermers te dragen. Maar zorg ook dat je als team op een ludieke wijze herkenbaar bent. Doe je dit op een originele manier dan maak je ook nog eens kans op de prijs voor het BEST VERKLEDE TEAM 2019.

GEZOCHT EHBO-ERS?
Om het toernooi goed te kunnen laten verlopen zijn wij op zoek naar EHBO-ers die tijdens de dag beschikbaar zijn om hulp te verlenen indien nodig. Aanmelden kan via [email protected] 

WIE BAKT DE SPITSBERGER TAART VAN 2019? 
Ook dit toernooi weer kun je met je zelfgebakken (of gekochte) taart mee dingen naar de felbegeerde titelSPITSBERGER TAART VAN HET JAAR. 

MELD JE SNEL AAN MET BIJGAAND INVULFORMULIER.
 17-4-2019
Inloopspreekuur Fysio Holtslag verplaatst naar volgende week
 
Wegens persoonlijke omstandigheden van Dave Holtslag zal het twee wekelijkse inloopspreekuur vanavond niet door gaan. Het spreekuur wordt verplaatst wordt naar volgende week woensdag 24-04 van 19.30-20.30 uur
 
BESTUUR

3-4-2019
Nieuw bestuurslid | Penningmeester gezocht!
 

Onze vereniging is op zoek naar een nieuw bestuurslid! Ben je enthousiast en maatschappelijk betrokken en beschik je daarnaast ook over een goed financieel inzicht? Lees dan verder!

Als penningmeeester beheer je de financiën van VMHC Spitsbergen. Samen met je mede-bestuursleden ben je verantwoordelijk voor het optimaal functioneren van de vereniging. De penningmeester is binnen het bestuur het financiële geweten. Je primaire verantwoordelijkheid is het uitvoeren van de financiële administratie van de vereniging, ondersteund door een administrateur voor betalingen en de contributie-inning.

Takenpakket

-         Je draagt zorg voor het opstellen en bewaken van de begroting

-         Je draagt zorg voor het opstellen van de jaarrekening en legt verantwoording af over het gevoerde financiële beleid richting Kascommissie en Algemene Ledenvergadering

-         Je ontwikkelt en implementeert budgetbeheer binnen de (commissie-) structuur van de vereniging

-         Je ziet toe op de integriteit, effectiviteit en efficiëncy van de financiële administratie

-         Je onderhoudt contacten met externe partijen als banken, verzekeraars, KNHB en Sportkader Nederland


Profiel

-         Je hebt aantoonbare financiële kennis en ervaring

-         Je hebt een heldere en verbindende visie met betrekking tot verenigingsactiviteiten

-         Je bent communicatief vaardig (schriftelijk en mondeling)

-         Je bent ca. 4 uur per week beschikbaar gedurende het hockeyseizoen

Herken jij jezelf in dit profiel en wil je met ons samenwerken in het bestuur, dan horen we dit graag voor 25 april!  Ook voor meer informatie kun je ons uiteraard benaderen via [email protected]

 

Het Bestuur

Petra van Brakel

Geraldine Septer

Marc Koopmans

 

 

2-4-2019
Verplichte pasdagen voor de nieuwe wedstrijdtenues zondag 7 & zaterdag 13 april!
 

In de vorige nieuwsbrief is al aangegeven dat VMHC Spitsbergen heeft gekozen om de komende jaren te gaan samenwerken met ClubColors als het gaat om wedstrijdtenues en andere kleding, zoals keepersoutfits, trainingspakken en aanverwante hockeyartikelen.

Omdat alle leden aan het begin van het nieuwe hockeyseizoen 2019-2020 het nieuwe hockey tenue dienen aan te schaffen, zullen er zondag 7 april en zaterdag 13 april pasdagen worden georganiseerd, zodat je de juiste maat bestelt. Noteer deze data in je agenda, want iedereen dient deze dagen zijn nieuwe tenue te bestellen!

Hoe gaat het in zijn werk?

De kledingcommissie van VMHC Spitsbergen zal samen met de nieuwe leverancier ClubColors pasdagen organiseren. Er zal op zondag 7 april van 10:00u tot 15:00u  en op zaterdag 13 april van 09:00u tot 16:00uop de club een ruimte worden ingericht, waar de nieuwe kleding kan worden gepast en besteld.

Tijdens deze twee dagen zal er voldoende kleding aanwezig zijn om te passen. Dit kun je zelf bestellen op de webshop van ClubColors. 

Het betalen van de kleding zal pas gebeuren tijdens de feestelijke kick off op zaterdag 31 augustus en er kan uitsluitend met PIN betaald worden.

Tijdens de pasdagen laten we je ons nieuwe tenue, bestaande uit wedstrijdshirt, keepersshirt, wedstrijdrokje en -short evenals de nieuwe sokken zien! Besluit je de gehele set in één keer aan te schaffen, dan ontvang je een aantrekkelijke introductiekorting.

Komende week zullen wij een aanvullende communicatie versturen met daarin de stuksprijzen van de wedstrijdkleding en de introductiekorting voor de complete set.

VMHC Spitsbergen stelt de aankoop van het shirt verplicht voor alle leden.
Dit is nodig omdat Davelaar Sport de huidige shirts zal innemen op een nog nader te bepalen datum. Deze shirts worden gedoneerd aan een goed doel in Afrika. Ook hier zal Davelaar Sport over gaan communiceren, zodat je de mogelijkheid hebt om wellicht ook een financiële bijdrage te doen voor dit goede doel.


Tip!

Om te voorkomen dat het zaterdag 13 april storm loopt, is het wellicht een leuk idee om juist op zondag 7 april van 10:00 tot 15:00 het tenue te komen passen. Al onze senioren spelen op deze dag namelijk thuis en het is natuurlijk verschrikkelijk leuk om ze aan te moedigen en de wedstrijden te bekijken als het zonnetje schijnt!
 

31-3-2019
Denk mee, praat mee over hockeytechnisch beleid | Op vrijdag 12 april
 

Wanneer:  Vrijdag 12 april

Hoe laat: Van 18.30u tot 21.00u
Waar: Clubhuis VMHC Spitsbergen

Ben jij spelend lid, coach en/of trainer of ouder en zie jij dingen die anders/beter kunnen? Graag nodigen we je dan uit voor een thema bijeenkomst ‘Hockeytechnische zaken’. We merken dat er bij velen behoefte is aan duidelijkheid en inzicht en dat er ook veel goede ideeën en suggesties ter verbetering zijn. Graag maken we hiervan gebruik! Denk mee, praat mee tijdens deze bijeenkomst die in een workshop-achtige opzet gehouden wordt. Een uitgelezen kans voor iedereen om je mening te laten horen en mee te bouwen aan het nieuwe hockeytechnische beleid voor de komende jaren. Niets is al in beton gegoten. Onderwerpen die onder meer aan de orde komen zijn:
 • Invulling en niveau trainingen (en trainers)
 • Selectiebeleid
 • Overgang junioren naar senioren
 • Samenwerking en communicatie tussen TC, trainers en coaches
 • Lenen bij andere teams
 • TIPS- Spelervolgsysteem
Via deze link kun je je opgeven en horen we ook graag welke onderwerpen jij belangrijk vindt. Ook als je niet bij de bijeenkomst aanwezig kunt zijn, kun je via deze link ook je input geven! Er is maximaal plaats voor 40-50 deelnemers. We zullen tijdens de avond de focus leggen op maximaal 8 onderwerpen en daarover met elkaar in gesprek gaan.
De avond staat onder deskundige begeleiding van een externe partij en uiteraard wordt er ook een hapje en drankje beschikbaar gesteld.
 
ALGEMEEN

22-3-2019
Nieuwsbrief VMHC Spitsbergen
 


De nieuwsbrief van VMHC Spitsbergen is weer verschenen, met in deze nieuwsbrief verder onder meer aandacht voor:


 • Nieuw clubtenue is in aantocht
 • Praat en denk met ons mee over hockeytechnisch beleid op vrijdagavond 12 april
 • Collecte door en voor G-Hockeyers voor Fonds Gehandicaptensport
 • Sponsor worden? Graag!
 • Lucratief bijbaantje? Geef je op voor de scheidsrechterspoule!
 • SAVE THE DATE: 31 augustus kick off en clubfeest voor alle leden

Bekijk de nieuwsbrief, klik hier.


 

20-3-2019
Henk Scholten | Volvo breidt Hockey Clubbonus verder uit!
 

Zoals jullie ongetwijfeld weten is Henk Scholten Volvo sponsor van onze club. Een belangrijk onderdeel van de sponsoring komt voort uit de Hockey Clubbonus. Voor elke nieuwe Volvo, gekocht of geleased bij Henk Scholten door (de ouders van) een lid van onze club, ontvangt de club maar liefst EUR 1.000! 

MAAR ER IS NIEUWS!

Henk Scholten en Volvo breiden de Hockey Clubbonus nu verder uit! Vanaf nu is er ook een Hockey Clubbonus bij aanschaf van een gebruikte Volvo van het Volvo Selekt label; Een Volvo niet ouder dan 5 jaar en met maximaal 150.000km ervaring!  Voor elke Volvo Selekt aankoop ontvangt de club maar liefst EUR 500! 

Chris van Brenk van Henk Scholten over de uitbreiding van de Hockey Clubbonus. "We kregen wel vaker de vraag of de Hockey Clubbonus ook geldt bij aanschaf van een gebruikte Volvo. Nu dit door Volvo Car Nederland is besloten kijken we uit naar het moment dat we ook hiervan de eerste bonus kunnen uitkeren”. 

Over onze samenwerking:

Chris van Brenk  vervolgt: "Het past binnen het sponsorbeleid van Henk Scholten Volvo om met clubs samen te werken. We spreken liever niet van een sponsorovereenkomst maar van een samenwerkingsovereenkomst. We stellen ons de vraag: Waar kunnen we elkaar helpen en versterken. De club en wij als dealer hebben een aantal gezamenlijk doelstellingen. Ook wij vinden het belangrijk dat jeugd moet kunnen sporten. Wij zijn van mening dat je als bedrijf naast een winstoogmerk ook verantwoordelijkheid en betrokkenheid dient te tonen. Uiteraard verkopen we graag ons mooie product aan de leden of ouders van de jeugdleden, maar andere doelstellingen net zoals de club zijn daarbij zeker ook het tonen van maatschappelijke betrokkenheid en het vergroten van de naamsbekendheid.”

Bekijk nu alle occasions van Volvo dealer Henk Scholten!


 
JONGSTE JEUGD

20-3-2019
Meiden 6E1 op bezoek bij hockeyclub Oranje Rood
 
Soms zijn er teams die op bezoek gaan bij andere clubs om eens naar een potje hoofdklasse hockey te kijken. Zo ook de de M6E1, zij hebben een mooi verslag gemaakt van hun zondag op bezoek bij Oranje Rood in Eindhoven. Verslag van een Hockeyzondag
Zondag 17 maart zijn wij (M6E1) naar een wedstrijd gaan kijken bij Heren 1 van Oranje Rood in de hoofdklasse heren. En in dat team zitten er ongeveer 6 in het Nederlandse elftal. En nog een in het Belgische elftal en een in het Oostenrijkse elftal en twee in het Pakistaanse elftal. Daar hebben wij naar de coach geluisterd en die zei vooraf dat het 4-1 zou worden. Daarna  gingen we naar de wedstrijd kijken en wonnen ze ook met 4-1 tegen klein Zwitserland. Daarna mocht  je nog allemaal vragen stellen en handtekeningen vragen. Andere kindjes mochten ook aan de hand van de spelers lopen toen ze het veld op liepen. Wij helaas niet. Je kreeg in de rust chips en aan het eind een broodje knakworst. Wij hadden ook nog span doeken gemaakt. En we moesten van de coach van Oranje Rood heel hard aan moedigen. Wij gingen op de hoogste tribune zitten maar de andere mensen gingen gewoon op de lage tribune zitten maar daar mochten wij ook zitten. We vonden het heel leuk.    
Groetjes van féline lieke grace lizzie mette juultje en juul (iris inge en joreen konden helaas niet).


Natuurlijk mochten ook de handtekeningen niet ontbreken!
 


 
ALGEMEEN

19-3-2019
Inloopspreekuur fysiotherapeut Holtslag vanaf 20 maart weer van start op de club
 

Als trotse sponsor van VMHC Spitsbergen zal ik voor het 3e jaar tijdens de veldcompetitie bij de club een inloopspreekuur houden voor alle leden en hun familieleden.

Heeft u klachten of pijn met het sporten, bent u geblesseerd geraakt, wilt u weten
wat er aan de hand is en wat u kunt doen om de blessure zo snel mogelijk te laten genezen en of u kunt door gaan met sporten of tijdelijk het sporten moet staken?

Dan bent u van harte welkom tijdens ons gratis inloopspreekuur.
Het inloopspreekuur zal vanaf woensdag 20 maart om de week plaats vinden op:
Woensdagavond van 19.30 tot 20.30
Locatie: Clubhuis VMHC Spitsbergen

Mocht u tussentijds contact willen hebben om uw klacht / blessure te laten beoordelen dan kan dit natuurlijk ook altijd bij ons in de praktijk.
 
SENIOREN

20-2-2019
Onze trimhockeyers zijn nog op zoek naar nieuwe leden!
 

HEB JE NOG NOOIT GEHOCKEYD MAAR ZOU JE HET WEL EENS WILLEN PROBEREN? OF WEER OPSTARTEN MET HOCKEY NA EEN (TE) LANGE STOP? DAN IS TRIMHOCKEY VAST WAT VOOR JOU.

Bij trimhockey train je 1-2 keer per week samen met een groep enthousiastelingen variërend in hockeyervaring en leeftijd. De trainingen bestaan uit het werken aan de conditie, een aantal technische oefeningen en eindigt meestal met een partijtje. Na de training praten we nog wat na onder het genot van...

Er zijn twee trainingsdagen waar je kunt aansluiten, namelijk op de woensdag avond om 20.30 uur en op de donderdag ochtend om 09.00 uur. Op 6 maart gaan we weer op de woensdag van start. Wij van de trimmers zouden het gezellig vinden als je een keertje mee deed! Omdat wij ook begrijpen dat je misschien twijfelt of hockey wat voor jou is, kun je altijd beginnen met drie gratis proeftrainingen.

Hockeyervaring is absoluut niet nodig. De meeste trimhockeyers hebben geen hockey achtergrond. Het is gewoon leuk om met elkaar buiten bezig te zijn. Dus meldt je aan en kom met ons meedoen. Of kom gewoon kijken waar wij mee bezig zijn. Voor sticks wordt gezorgd.

Aanmelden voor een proeftraining of lid worden kandoor het aanmeld formulierof door een mail te sturen naar [email protected]

 
BESTUUR

4-1-2019
Vacature Vrijwilligerscoördinator (VWC)
 

VMHC Spitsbergen is met bijna 700 leden geen kleine hockeyclub meer en groeit gestaag . De groei van het ledenaantal zit vooral bij de Junioren en Jongste Jeugd. Deze groei betekent dat de vrijwilligersorganisatie verder zal (moeten) groeien. Hierdoor is er een constante behoefte aan enthousiaste en bekwame vrijwilligers. De inzet van vrijwilligers is voor VMHC Spitsbergen onmisbaar. Daarom is het belangrijk om aandacht te besteden aan (bestaande) vrijwilligers en om constant in contact te komen met nieuwe enthousiaste mensen die iets voor de vereniging willen en kunnen betekenen. Om de behoeften aan vrijwilligers binnen de vereniging enerzijds en de beschikbaarheid van nieuwe vrijwilligers anderzijds beter in beeld te krijgen en op elkaar te laten aansluiten, is de nieuwe functie van Vrijwilligerscoördinator (VWC) in het leven geroepen.

De VWC is de spin in het web van de hockeyclub inzake het werven van vrijwilligers en is het aanspreekpunt op het gebied van vrijwilligers. De VWC valt rechtstreeks onder het Bestuur.

Taken

 

 • Werven en selecteren van vrijwilligers onder alle (ouders van) leden
 • Het bestuur ondersteunen en adviseren bij het beleid m.b.t. tot vrijwilligers
 • Inventariseren van de behoefte naar vrijwilligers binnen de hele club (bij commissies en bestuur)
 • Aanspreekpunt voor alle zaken m.b.t. in de inzet van vrijwilligers
 • Verzorgen van een vrijwilligersadministratie i.s.m. de ledenadministratie
 • Communicatie verzorgen op het gebied van vrijwilligers(beleid)
 • Zorgen voor functieomschrijvingen van de verschillende vrijwilligersfuncties
 • Inventariseren van mogelijke opleidingen

 

Profiel

 

 • Netwerker
 • Mensgericht
 • Communicatief vaardig
 • Sociaal
 • Creatief

 

Tijdsinvestering

Aangezien het een nieuwe functie betreft, is de tijdsinvestering een schatting. De verwachting is dat dit circa 2-4 uur per week zal zijn. Gezien de groei en omvang van de hockeyclub en het aantal vrijwilligers, kan deze rol van VWC door twee personen worden ingevuld.

Interesse?

Als je geïnteresseerd bent in deze leuke en uitdagende rol binnen VMHC Spitsbergen of als je meer vragen hebt, dan kan je contact nemen via [email protected]

 

4-1-2019
Rookvrije vereniging vanaf 1 januari 2019
 

Vanaf 1 januari 2019 richt VMHC Spitsbergen zich nog meer op gezondheid. We geven kinderen het goede voorbeeld als zij bij ons sporten. Dit betekent dat we ons sportterrein rookvrij maken.

 

Waarom op weg naar rookvrij?

Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. Daarnaast is meeroken zowel binnen als buiten schadelijk, met name voor kinderen. Ook in de buitenlucht kunnen kinderen in aanraking komen met tabaksrook. Door een rookvrij sportterrein voorkomen we dit. Kijk op www.rookvrijegeneratie.nl/sport voor meer informatie.

 

Wat verandert er?

Vanaf 1 januari zijn wij rookvrij. Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! We vragen rokers om buiten het zicht van kinderen en buiten het terrein te roken. De entree en plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de lijn en het terras zijn rookvrij. Dit is even wennen. Help elkaar dan ook er aan te denken dat we als club onze jeugd willen beschermen en hen een gezond voorbeeld willen geven!

 

Rookvrije Generatie

De beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één teveel. We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. De sportomgeving is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrij sportterrein bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.

 

We hopen dat je, net als velen die ons voor gingen, je sterk maakt voor een gezonde omgeving voor onze jeugdspelers en jonge bezoekers. Help ons mee om mensen aan te spreken en herinner ze aan de nieuwe afspraken. Voor vragen en opmerkingen zijn wij bereikbaar via [email protected]

 

Met vriendelijke groet,


Bestuur

VMHC Spitsbergen

 
SENIOREN

15-11-2018
VMHC SPITSBERGEN G-HOCKEY TEAM ZOEKT TEAMLEDEN M/V
 

Ben je sportief, ouder dan 8 jaar, hou je van gezelligheid en lijkt het je leuk om te (leren) hockeyen? En dat samen in een team met nog meer enthousiaste teamleden (met verstandelijke beperking). Dan zoeken we jou! Kom dan eens langs en doe een keer mee.

VMHC Spitsbergen is een club voor iedereen, dus ook voor jongeren en ouderen met een beperking. VMHC heeft een eigen G-hockeyteam en kan wel wat nieuwe leden gebruiken.

Nu komt het team leden te kort, waardoor er geen wedstrijden gespeeld kunnen worden. Dat is jammer. Om toch te kunnen spelen organiseerde een damesteam onlangs een wedstrijd. We hopen dat meer teams zich hiervoor willen aanmelden. Het G-team is geen geduchte maar wel een sportieve, enthousiaste tegenstander.

Kortom, ben je zelf of ken je iemand die het leuk lijkt om mee te doen? Of wil je als hockeyteam een keer tegen dit enthousiaste team spelen? Neem dan contact op met Franca de Kock

Je kunt Franca bereiken door te mailen naar [email protected] Daarnaast is zij ook telefonisch bereikbaar op 06-12094485

 
ALGEMEEN

21-3-2018
Nieuwe hockeyvisie: "Leer beter verdedigen!"
 
Een nieuwe Hockeyvisie staat online. Dit keer vertelt Michiel van der Struijk, oud-keeper en coach, je over verdedigende principes. Michiel ziet in de praktijk dat bij veel jonge spelers de essentie én juiste technieken van het verdedigen ondermaats en onderbelicht zijn. Maar wat is het belangrijkste verdedigende principe en wat voor oefeningen en spelvormen doe je op het trainingsveld? Je leest het hier.

Hockeyvisie is bedoeld voor iedereen die als opleider, trainer en/of coach actief is in de hockeysport binnen tophockey, breedtehockey, Jongste Jeugd en/of technisch management. In ieder artikel worden visies gedeeld, kanttekeningen geplaatst, nieuwe ontwikkelingen gemeld en wetenschappelijke onderbouwing aangeboden. Hockeyvisie is een uitgave van de KNHB, is onafhankelijk en wil alle kennis die beschikbaar is op het gebied van opleiden en coachen met liefhebbers delen.