loginvolg ons: 
    Instagram
Zaalhockey 

Zaalhockey is bedoeld voor alle junioren en senioren teams. De jongste jeugdleden spelen geen zaalhockey.


Zodra de teams bekend zijn voor een nieuw seizoen, dan krijgen alle junioren en seniorenleden een mail, waarbij ze zich via mail, kunnen opgeven voor de zaalhockeycompetitie.


Deelname aan de zaal is niet verplicht, maar wel erg leuk! De zaalcompetitie word in de maanden december tot februari gespeeld. De reguliere veldcompetitie ligt dan stil.


Zaalhockey wordt gespeeld met andere regels dan op het veld en in kleinere teams. Voor de junioren geldt dat er 6 spelers in het veld mogen staan, inclusief de keeper en 6 spelers als wissel op de bank mogen zitten. Bij de senioren geldt dat er maar 5 spelers, waarvan 1 keeper in het veld mogen staan. Ook hier is het maximale aantal spelers 12.


Het kan zijn dat het zaalhockeyteam afwijkt van het veldteam. Een wedstrijd duurt 30 minuten en wordt in zgn. blokken gespeeld. Tijdens een wedstrijddag worden er altijd 2 wedstrijden gespeeld. Voor alle leden vinden de wedstrijden op zaterdag of zondag plaats. Leden die niet op zondag willen/kunnen spelen kunnen dit aangeven en spelen dan eventueel alleen de wedstrijden op zaterdag mee.


Er moet tijdens de zaalhockeywedstrijden gebruik worden gemaakt van een speciale zaalstick. Veldsticks mogen niet worden gebruikt. Tevens hebben de leden stevige zaalschoenen nodig die geen zwarte zolen mogen hebben. Het is niet verplicht, maar de vereniging raadt het gebruik van een zaalhockeyhandschoen aan. Daarnaast moeten de leden zich op de gebruikelijke wijze, scheenbeschermers en bitje, beschermen.


Wanneer je meedoet aan zaalhockey wordt er van de ouders verwacht dat ze, tijdens de wedstrijden van hun kind, beschikbaar zijn voor zaaldienst.


Aan zaalhockey zijn, door de hoge zaalhuur en het inschrijfgeld voor de teams, extra kosten verbonden. Deze kosten worden door de zaalhockeyspelers betaald. De bijdrage per persoon is 70 euro per seizoen. De hoogte van de contributie kan door het bestuur, indien nodig, worden aangepast. Eén keer per week krijgen de leden zaaltraining in een sporthal. De andere training is op het veld waar getraind wordt met behulp van kunststofbalken. Na afloop van de zaalhockeycompetitie vervallen de zaaltrainingen.


Veel plezier met zaalhockey en bij vragen kun je per mail contact opnemen met [email protected].