loginvolg ons: 
    Instagram
Nieuwsoverzicht
JUNIOREN

22-5-2019
KOM OOK HELPEN BIJ DE LEUKSTE HOCKEY TOERNOOIEN!
 
Dit jaar staan er weer geweldige toernooien op de planning. Naast dat het super leuk is om hier als kind bij te zijn is het ook leuk om met een aantal vrijwilligers er een te gekke dag van te maken. Samen in de nacht een oogje in het zeil houden, even een uurtje helpen met dingen klaar zetten of de kleine oogjes voorzien van een heerlijk ontbijt! Voor iedereen wat wils. Weet je al wat je wilt gaan doen? Stuur ons dan vooral een mail. Weet je het nog niet? Stuur ons dan ook een mail en dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Meer informatie vind je in het onderstaande schema. 


Vrijdag 21 juni:


Vanaf 16.00 uur.
 • Sterke mannen en vrouwen die willen helpen met het op zetten van de legertenten
 • Uitzetten van de spellen
 • Plaatsen van de toiletwagen
 • Containers langs de velden zetten etc.

Zaterdag 22 juni en/of 6 juli:

Lunch voorbereiden
10.00 – 13.00 uur
Bardienst   
1 shift van twee uur
BBQ 16.00 – 19.00 uur
Frituur vanaf 14.00 uur
Spelleiding vanaf 14.00 uur
(Reserve)scheidsrechters
vanaf 14.00 uur

 


Zondag 23 juni en/of 7 juli:

Ontbijt voorbereiden
06.30 – 08.30 uur
Bardienst
1 shift van twee uur
Frituur
09.00 – 14.00 uur
Spelleiding
08.30 – 13.00 uur
(Reserve)scheidsrechters
08.30 – 13.00 uur

 


Zondag 7 juli:

Afbreken van de tenten etc.
Vanaf 13.00 uur

 


Voor de veiligheid van iedereen zal Schippers beveiliging ’s nachts aanwezig zijn, echter zoeken wij ook nog volwassenen voor de nachtwacht. Dit is in 2 shifts van 23.00 – 03.00 uur en 03.00 tot 07.00 uur.


Kom ons helpen om er twee mooie weekenden van te maken.

Aanmelden kan via [email protected]


B-there en C you there


B & C Toernooi Commissie

 
ALGEMEEN

13-6-2019
Eikenprocessierups gesignaleerd!
 
Er is al veel over in het nieuws geweest, de eikenprocessierups is weer in het land. Ook op onze hockeyclub heeft de eer om deze rupsjes te mogen huisvesten. De gemeente Veenendaal is bezig met bestrijding.

De eikenbomen op de sportparken waar de eikenprocessierups is geconstateerd, zijn preventief behandeld en zijn gespoten met een milieuvriendelijke oplossing van water en gist. Daar waar de eikenprocessierupsen binnen handbereik, zijn de bomen gemarkeerd met een lint. Het in aanraking komen met de haartjes van de eikenprocessierups kan tot vervelende klachten leiden. Contact met de eikenbomen moet in deze periode zoveel mogelijk worden vermeden.
 

Meer informatie over de klachten die aanraking met de eikenprocessierups kan veroorzaken en hoe deze te behandelen is onder meer te vinden op de website van Sportzorg.nl.

https://www.sportzorg.nl/bibliotheek/eikenprocessierups 
 

13-6-2019
INLEVEREN WEDSTRIJD SHIRTS 15 & 16 JUNI TUSSEN 11.00u & 14.00u!
 

Het seizoen loopt ten einde. Bijna alle wedstrijden zijn gespeeld. De komende weken staan in het teken van de toernooien, waarna jullie hopelijk gaan genieten van de zomerstop en vakantie.
De kledingcommissie kijkt al uit naar jullie nieuwe tenues die op 31aug worden uitgeleverd. Dit houdt wel in dat er ruim 500 wedstrijd- & keepersshirts overblijven die we van Davelaar in bruikleen hebben gekregen. Davelaar heeft zich ingezet om voor deze shirts een goede bestemming te vinden en daar willen wij graag een handje bij helpen. 

Doordat in Gambia nog met de hand gewassen wordt, slijt kleding snel. Er is daarom grote behoefte aan kleding, waaronder sportkleding om sportclubs van te kunnen voorzien.
Met deze boodschap hebben Rene & Ina Gadellaa de firma Davelaar benaderd. In juli vertrekken zij weer naar Gambia en gaan onze clubshirts daar een dankbare bestemming geven.
!!  LET OP   !!
 
Alle shirts dienen op de club ingeleverd worden as zaterdag 15 juni & zondag 16 juni tussen 11.00u en 14.00u op de club. Bij het inleveren van je shirt ontvang je van Davelaar een waardebon ter waarde van Eur 10,00.  
Mocht het niet lukken om komend weekend de shirts in te leveren, dan dienen de shirts voor 13 juli ingeleverd te worden bij Davelaar. Bij voorkeur per team shirts verzamelen en in 1x  inleveren. 
Bij inleveren ontvang je de kortingsbon die geldig is tot 31 augustus.
Aangezien de shirts in bruikleen zijn dienen alle shirts ingeleverd te worden voor 13 juli. Dit geldt voor zowel de wedstrijd- als voor de keepersshirts.

De kledingcommissie

[email protected]

 

8-6-2019
Teamindeling seizoen 2019-2020 jeugd en jongste jeugd staat online!
 

Beste speelsters/spelers en ouders/verzorgers,

 

Zojuist zijn de teamindelingen van de jeugd en de jongste jeugd bekendgemaakt achter de inlog op spitsweb.nl

 

Om de teamindeling te kunnen inzien, dient ieder lid in te loggen op de website met zijn/haar lidnummer en wachtwoord. Vervolgens dient er bovenaan geklikt te worden op ‘Club’ -> vervolgens op ‘Documenten’. Er verschijnt nu een aantal hoofdonderwerpen. Onder het kopje ‘teamindeling seizoen 2019-2020’ zijn twee documenten geplaatst met de teamindelingen. 

 

Mochten er naar aanleiding van de teamindeling vragen zijn dan kan je deze per mail stellen aan de betreffende commissie:

 

Juniorencommissie:              MA2, MA3, MA4, MB2, MB3, MB4, MC3, MC4, MC5

[email protected]

Technische commissie:         MA1, MB1, MC1, MC2, MD1, MD2, MD3, MD4, MD5, JA1, JC1, JD1

[email protected]

Jongste jeugdcommissie:      Alle jongste-jeugdteams

[email protected]

 

Mocht een lid zijn/haar lidnummer en/of wachtwoord vergeten zijn, dan kan dit opgevraagd worden door te klikken op login en vervolgens op: ‘inloggegevens vergeten? Klik hier’.

 

Met sportieve groeten,

 

Technische commissie (TC)

Juniorencommissie (JC)

Jongste jeugdcommissie (JJC)

 

4-6-2019
Uitnodiging ALV 20 Juni
 
Uitnodiging: ALV op 20 juni 2019

Uitnodiging algemene ledenvergadering

Op donderdag 20 juni aanstaande zal de Voorjaars ALV plaatsvinden in het clubhuis van VMHC Spitsbergen. Het bestuur nodigt alle leden en overige geïnteresseerden uit om hierbij aanwezig te zijn. Vanaf 18.30 uur is het clubhuis geopend en staat er koffie en thee klaar. De vergadering start om 19.00 uur.

VACATURES
Eén van de agenda punten betreft de vacatures binnen de club. De volgende functies zijn vacant en moeten op korte termijn ingevuld worden: Penningmeester(Bestuurslid), Bestuurslid Facilitaire zaken en een Vrijwilligerscoördinator (allen ook in duo-functie mogelijk). Indien het niet op korte termijn lukt deze vacatures te vervullen, zal besloten moeten worden om de taken behorende bij deze functies aan externe (commerciële) partijen uit te besteden. We vertrouwen erop dat het zover niet hoeft te komen!
Draag je onze vereniging ook een warm hart toe en vind je het leuk om één van de bovenstaande vacatures te vervullen, of wil je hier informatie over, neem dan contact op met Petra van Brakel of Geraldine Septer voor 13 juni a.s. via [email protected].

NIEUW ALCOHOLPROTOCOL EN ARBITRAGEBELEID
Ook vertrouwen we erop in deze ALV het nieuwe Alcoholprotocol en Arbitragebeleid te kunnen bekrachtigen. Naast de agendapunten onderaan deze mail staat een link naar deze bestanden..

Tijdens deze ALV zullen een aantal beslissingen genomen worden die voor jou als lid van belang kunnen zijn. Kom dus en laat je stem horen. Zo beslis je mee over de toekomst van onze club. Wil je meestemmen? Zorg dan dat je op tijd aanwezig bent, zodat ook jouw stem telt.

Wij hopen je te zien op 20 juni!

Namens het bestuur,

Petra van Brakel en Geraldine Septer
Voorzitters
Download de notulen

Agendapunten voor de ALV
20 juni 2019

 1. Opening en mededelingen
 2. ALV-notulen november 2018
 3. Stand van zaken ‘Speerpunten’ uit 100 dagenplan
 4. Nieuw Alcoholprotocol (download)
 5. Nieuw Arbitragebeleid (download)
 6. Vacatures
 7. Dubbele functies binnen de club
 8. Huidige financiële positie
 9. Verslag kascommissie (boekjaar 2017-2018 en huidige financiële positie)
 10. Aftreden bestuurslid Rianne Jansen en decharge
 11. Contributie seizoen 2019-2020
 12. Begroting 2019-2020
 13. Rondvraag

Vragen?


Wanneer je vooraf vragen en/of opmerkingen hebt naar aanleiding van de agendapunten, neem dan contact op met Marc Koopmans, secretaris van VMHC Spitsbergen, via [email protected].
 

28-4-2019
Teus van de Scheur - tegel onthuld op 19 mei 11:45
 

Teus is op 5 september 2014 overleden aan de gevolgen van vasculaire dementie. Hij is 79 jaar geworden. Tot zijn 75e jaar heeft hij vele jaren als vrijwilliger voor zijn hockeyvereniging gewerkt. Menige taak heeft hij met ontzettend veel plezier uitgevoerd.

 

Als familie bewaren wij warme herinneringen aan Teus. Teus was een vriendelijke, zorgzame en opgewekte man. Wij denken dat velen binnen de hockeyvereniging Teus ook zo hebben gekend.

 

Teus was altijd te vinden op de hockeyclub. Hij hield de velden bij, zette de hoekvlaggen neer en was erg betrokken. Toen aan Teus werd gevraagd wat hij graag zou willen hebben, toen hij door de club in het zonnetje werd gezet, zei hij volmondig: "Een bladblazer, al die bladeren op het veld..”, niks vermoedend dat er iemand achter hem stond met zijn nieuwe bladblazer.

 

Voor kinderen had hij altijd een hockeybal om mee te spelen en vol trots moedigde hij zijn kleindochter ELKE wedstrijd aan. Teus was een erg betrokken vrijwilliger, met een hart voor de club.

 

Het is dan ook fantastisch dat hij zijn eigen tegel heeft gekregen op een plek waar hij graag was! We bedanken de hockeyvereniging en in het bijzonder Teus Nieboer voor deze mooie herinnering. Op ons verzoek wordt de steen op 19 mei onthuld door Alex de Jong. In het verleden hebben Teus en Alex op een fijne manier samengewerkt. Wij ervaren dit dan ook als een fijn gebaar van Alex.

 

Familie Van de Scheur.

 

20-3-2019
Henk Scholten | Volvo breidt Hockey Clubbonus verder uit!
 

Zoals jullie ongetwijfeld weten is Henk Scholten Volvo sponsor van onze club. Een belangrijk onderdeel van de sponsoring komt voort uit de Hockey Clubbonus. Voor elke nieuwe Volvo, gekocht of geleased bij Henk Scholten door (de ouders van) een lid van onze club, ontvangt de club maar liefst EUR 1.000! 

MAAR ER IS NIEUWS!

Henk Scholten en Volvo breiden de Hockey Clubbonus nu verder uit! Vanaf nu is er ook een Hockey Clubbonus bij aanschaf van een gebruikte Volvo van het Volvo Selekt label; Een Volvo niet ouder dan 5 jaar en met maximaal 150.000km ervaring!  Voor elke Volvo Selekt aankoop ontvangt de club maar liefst EUR 500! 

Chris van Brenk van Henk Scholten over de uitbreiding van de Hockey Clubbonus. "We kregen wel vaker de vraag of de Hockey Clubbonus ook geldt bij aanschaf van een gebruikte Volvo. Nu dit door Volvo Car Nederland is besloten kijken we uit naar het moment dat we ook hiervan de eerste bonus kunnen uitkeren”. 

Over onze samenwerking:

Chris van Brenk  vervolgt: "Het past binnen het sponsorbeleid van Henk Scholten Volvo om met clubs samen te werken. We spreken liever niet van een sponsorovereenkomst maar van een samenwerkingsovereenkomst. We stellen ons de vraag: Waar kunnen we elkaar helpen en versterken. De club en wij als dealer hebben een aantal gezamenlijk doelstellingen. Ook wij vinden het belangrijk dat jeugd moet kunnen sporten. Wij zijn van mening dat je als bedrijf naast een winstoogmerk ook verantwoordelijkheid en betrokkenheid dient te tonen. Uiteraard verkopen we graag ons mooie product aan de leden of ouders van de jeugdleden, maar andere doelstellingen net zoals de club zijn daarbij zeker ook het tonen van maatschappelijke betrokkenheid en het vergroten van de naamsbekendheid.”

Bekijk nu alle occasions van Volvo dealer Henk Scholten!


 

21-3-2018
Nieuwe hockeyvisie: "Leer beter verdedigen!"
 
Een nieuwe Hockeyvisie staat online. Dit keer vertelt Michiel van der Struijk, oud-keeper en coach, je over verdedigende principes. Michiel ziet in de praktijk dat bij veel jonge spelers de essentie én juiste technieken van het verdedigen ondermaats en onderbelicht zijn. Maar wat is het belangrijkste verdedigende principe en wat voor oefeningen en spelvormen doe je op het trainingsveld? Je leest het hier.

Hockeyvisie is bedoeld voor iedereen die als opleider, trainer en/of coach actief is in de hockeysport binnen tophockey, breedtehockey, Jongste Jeugd en/of technisch management. In ieder artikel worden visies gedeeld, kanttekeningen geplaatst, nieuwe ontwikkelingen gemeld en wetenschappelijke onderbouwing aangeboden. Hockeyvisie is een uitgave van de KNHB, is onafhankelijk en wil alle kennis die beschikbaar is op het gebied van opleiden en coachen met liefhebbers delen.