loginvolg ons: 
    Instagram
Nieuwsoverzicht
SENIOREN

24-9-2018
Hockey is voor iedereen!
 

Bij VMHC Spitsbergen in Veenendaal kan iedereen terecht om lekker te hockeyen. Naast jeugd, junioren, senioren en veteranen, kent de vereniging ook het G-hockey. G-Hockey is bedoeld voor kinderen (vanaf acht jaar), jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking, een sociaal emotionele beperking, autisme of ADHD. Hierdoor kunnen zij samen spelen in een eigen team. Bij het G-hockey is alles er op gericht om de spelers binnen hun mogelijkheden plezier in een (team-) sport te laten ervaren.


G-hockeyers gezocht! 

Het G hockeyteam van VMHC Spitsbergen heeft momenteel 7 leden die allemaal vanaf het begin lid zijn. Helaas kunnen we dit jaar met dit aantal spelers geen competitiewedstrijden meer spelen. Graag willen wij weer meedoen met de regionale competitie. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe spelers.

Om te proeven of hockey wat voor je is, ben je welkom op een training op zaterdagochtend van 9-10 uur. Als je komt met sportschoenen en een trainingsbroek aan, kun je meteen meedoen. Een hockeystick hebben wij voor je.3

Mee sporten en lunchen met de veteranen!

Het G hockey is een volwaardig onderdeel bij VMHC Spitsbergen. Naast de wedstrijden en trainingen doen we nog meer leuke activiteiten. Zondag 30 september om 10:15 uur gaan we "inspelen” met de heren van het Heren Veteranen team om daarna samen met hen om 10:45 uur de tegenstander, HC Rijnvliet, een goede wedstrijd te wensen en na afloop samen een broodje te eten. Mocht je zin hebben, dan ben je van harte welkom om mee te doen. Meld je dan wel even aan via een email naar [email protected].

Meer weten: Kijk op op onze website of mail naar [email protected] voor vragen.

 
JONGSTE JEUGD

20-9-2018
De bitjes zijn klaar!
 
Aankomende zaterdag kunnen alle bitjes opgehaald worden die zijn gehapt! De bitjes zijn te verkrijgen in het clubhuis.
 
ALGEMEEN

14-9-2018
Oók ouders kunnen leren bij KNAP! (lezing)
 

KNAP! Leren & Meer organiseert de komende maanden verschillende gratis lezingen over hoogbegaafdheid, het puberbrein en de overstap naar de middelbare school. Interessant voor ouders van schoolgaande kinderen, want ook ouders kunnen leren bij KNAP!. We nodigen alle ouders van Spitsbergen van harte uit om naar de lezingen te komen. U kunt de lezingen gratis bijwonen, u hoeft zich alleen aan te melden via onze website.

 

 

Lezing Een succesvol jaar in de brugklas

Gaat uw kind voor het eerst naar de brugklas? Dan gaat er een hoop veranderen. Met de lezing ‘Een succesvol jaar in de brugklas’ bereiden we u en uw kind goed voor op deze grote verandering. Met o.a. theorie over het puberbrein en handige tips om een vliegende start te maken in het nieuwe schooljaar. Deze lezing wordt 26 september gegeven in Veenendaal. Meer informatie en aanmelden. 

 

Lezing Puberbrein

Een lezing voor iedereen die meer wilt weten over het puberbrein. In de lezing wordt uitleg gegeven over de ontwikkeling van het brein. Daarbij wordt ingegaan op de gevolgen hiervan voor o.a. het slaapritme, cognitie en emoties. Ook zullen allerlei praktische handvatten worden aangereikt. Deze strategieën maken het leven met een puberbrein mogelijk iets makkelijker! De lezing wordt 14 november gegeven in Veenendaal. Meer informatie en aanmelden.

 

Lezing Hoogbegaafdheid

Hoogbegaafdheid: een buitengewone eigenschap dat voor sommigen een zegen is, maar voor velen de nodige obstakels met zich meebrengt. In vijf verrassende lezingen over hoogbegaafdheid bij scholieren krijgt u meer informatie over de diverse en uiteenlopende aspecten van deze bijzondere gave. Er wordt onder andere stilgestaan bij het verschil tussen hoogbegaafde en hoog intelligentie kinderen, er wordt ingegaan op de opvoeding en de relatie tussen ouder en kind en verschillende definities en concepten van hoogbegaafdheid worden besproken. De lezingen worden op vijf KNAP! locaties gegeven. De lezing over hoogbegaafdheid en opvoeden wordt op 31 oktober in Veenendaal gegeven. U kunt meerdere lezingen bijwonen, maar de lezingen zijn ook los te bezoeken. Meer informatie en aanmelden.

 

KNAP! Leren & Meer

Suikervat 1-3 in Veenendaal.

KNAP! is gevestigd tegenover het Gemeentehuis.

 

 
BESTUUR

2-9-2018
Terugblik Kick off & Nieuwe Ledenavond
 
Terugblik Kick off 1 september
Gisteren zijn we gestart met de kick off van het nieuwe seizoen, wat was het een prachtige dag, natuurlijk omdat de zon scheen, maar vooral was het leuk om elkaar weer te ontmoeten. Te kijken bij de wedstrijden van onze kinderen en bij te praten na een lange warme zomer. 
Voor ons als nieuwe voorzitters ook een mooie gelegenheid om met veel ouders te praten, ideeën op te halen. En wat zijn er veel gave ideeën, initiatieven en bereidheid om met elkaar zaken op te pakken. Wil je ook meedenken, of meehelpen laat het ons weten: [email protected]

Nieuwe ledenavond 3 september
Helaas lukt het ons niet om zo'n dag iedereen te spreken en hebben we nog niet met alle nieuwe leden kennis kunnen maken. Daarom nodigen wij de ouders van de nieuwe leden graag uit op maandag 3 september.  Deze avond is voor ouders van nieuwe leden om kennis te maken met onze verenging en het uitwisselen van praktische tips, waar en bij wie moet ik zijn?
Voel je welkom!! 
Wij kijken uit naar een sportief en gezellig seizoen met elkaar!

Sportieve groet,
Petra en Geraldine 
 
ALGEMEEN

1-9-2018
Auping Plaza Ede - Sponsort jouw rust én steunt VMHC Spitsbergen!
 
Auping Plaza Ede biedt jou én VMHC Spitsbergen nu een uniek voordeel. Je ontvangt met de Auping Plaza pas namelijk het hele hockeyseizoen 10% voordeel op de gehele Auping collectie bij jouw Auping Plaza in Ede. En daarmee sponsor je ook meteen jouw club, want Auping Plaza Ede doneert 5% van jouw aankoopbedrag in de kas van jouw hockeyclub. Dat is dus dubbelop scoren!

Hoe werkt de Auping hockeyvoordeel pas? De Auping hockeyvoordeel pas ontvang je en/of is in ons clubhuis verkrijgbaar, omdat je lid bent van VMHC Spitsbergen en is geldig in het hele hockeyseizoen. 

Ontvang bij Auping Plaza Ede 10% voordeel op het gehele Auping assortiment. 

Loopt er op het moment van jouw aankoop een tijdelijke Auping-actie, dan ontvang je daar bovenop nog eens 5% extra pasvoordeel**. De pas is ook geldig voor alle leden van jouw gezin. De pas is niet inwisselbaar tegen contant geld. VMHC Spitsbergen ontvangt aan het einde van het seizoen 5% van het totaalbedrag dat door alle clubleden gedurende het hockeyseizoen bij jouw Auping Plaza in Ede is besteed. Dit gebeurt, uiteraard in goed overleg met VMHC Spitsbergen, in de vorm van sponsormaterialen waar behoefte aan is.

**NB dit is onder voorbehoud van wijzigingen.

AupingPlaza Ede Maanderweg 2 6711 ND Ede 0318-890274

 22-8-2018
In de herfstvakantie organiseert Spitsbergen op 25 en 26 oktober vijfde keer een hockeykamp voor jullie.
 
Speciaal voor de F, E en D jeugd!

Wat is er nu leuker dan twee dagen lang bezig te zijn met jullie sport en veel trucjes te leren van jullie  trainers.
Hockeyvereniging Spitsbergen is trots om dit weer voor jullie te mogen  organiseren.

Wat gaan we allemaal doen? Naast een aantal technische en balvaardige oefeningen en wedstrijden zijn er ook leuke spelletjes die met hockey te maken hebben: zoals knotshockey, wie is de mol en nog vele andere leuke spelletjes en verrassingen. Vrijdag is de "Doe raar met je haar dag.

Hiernaast zij  er ook bekende hockeyers aanwezig. Powered by DITA. Dus op de foto met je helden.

Spitsbergen verzorgt uiteraard op beide dagen een lekkere lunch en de hele dag is er gratis drinken voor jullie.

Je wordt ingedeeld bij je leeftijdsgenoten. Ook kun je natuurlijk met je hele team inschrijven, of vriendjes/ vriendinnetjes opgeven, waar je bij in het groepje wil. Een introducee met hockeyachtergrond is ook welkom.

We hopen dat jullie allemaal willen deelnemen aan dit hockeykamp en dat je met veel plezier kunt terugkijken op twee mooie dagen, waarbij je veel hebt geleerd.

De kosten bedragen 45,00 euro voor leden en 50,00 euro voor niet leden inclusief twee maal een lunch, drinken en een vaantje als herinnering. Dit zal geheel ten goede komen aan de vereniging.
De kampdagen beginnen om 10.00 uur ( inloop vanaf 9.30) en duren tot 15.30 uur.

Mochten er ouders willen helpen met de lunch of een poosje achter de bar, zet dit dan bij opmerkingen bij de inschrijving.

Wij jij ook meedoen en twee leuke dagen op de vereniging meemaken?
Schrijf je dan in voor 10 oktober. Laat door je ouders onderstaande gegevens invullen en stuur deze naar op naar dit emailadres:

Naam:……………………….     Team waarin je speelt……………………..

Met wie wil je graag in het groepje
Ook willen we graag weten wie we kunnen bereiken als er iets mocht gebeuren


We vragen je ouders om de deelnamekosten over te boeken naar onderstaand rekeningnummer (Rabobank NL50RABO0309383080 VMHC Spitsbergen)o.v.v je naam en team.

Tot ziens op ons Davelaar Sport Hockeykamp
 
BESTUUR

22-8-2018
Vol energie aan de slag!
 

Terug van vakantie!

De afgelopen weken zijn wij heerlijk op vakantie geweest. Geraldine naar Toscane. Noem het een honeymoon, op 28 juni getrouwd en direct daarna vertrokken en met elkaar genoten van Florence, Sienna en Pisa. Petra is terug van een vakantie uit het zuidelijkste puntje van Italië, de streek Puglia. Het Italiaanse leven bevalt ons prima en zeker op vakantie! Maar nu is het tijd om terug te gaan naar het mooie Veenendaal. Naar een ongetwijfeld volle mailbox en veel vragen. Back to reality. Maar ook samen als duo voorzitter aan de slag binnen onze mooie hockeyvereniging.

Nieuwe energie

We hebben er zin in! De vakantie heeft ons rust en ook veel energie gegeven. Energie om er weer vol tegenaan te gaan. En die energie hebben we hard nodig. Er staat een dynamisch seizoen voor de deur. Een seizoen waarin veel gaat gebeuren. Allereerst natuurlijk de nieuwe watervelden, door de enorme droogte wat vertraging opgelopen, maar er is ons verzekerd dat het goed gaat komen. De kick-off kan doorgaan op 1 september, ook al is veld 2 dan nog (net) niet gereed. En de competitie start een week later op 8 september. Het komend seizoen gaat ons veel moois brengen, maar ook veel vragen. Denk hierbij aan hoe nemen we nieuwe leden mee in onze vereniging, hoe zorgen we voor voldoende vrijwilligers maar vooral ook hoe maken we met elkaar het verschil zodat iedereen met plezier én veilig kan sporten.

Vrijwilligers 

Wij zijn natuurlijk niet de enigen die hier volop mee bezig zijn. De afgelopen maanden hebben we al veel prachtige, enthousiaste mensen ontmoet, ouders en leden die begaan zijn met onze club. We vinden het mooi dat ouders zich betrokken voelen en ideeën hebben. De komende 100 dagen gebruiken wij dan ook om zoveel mogelijk ideeën en suggesties te verzamelen en te horen wat er leeft. Het helpt ons. Het geeft inspiratie en energie om samen in de ledenvergadering van eind november met een plan te kunnen komen voor de komende jaren.

Dus ja, vol energie terug van vakantie. Nieuwe ideeën, een fris hoofd en volop inspiratie. We zijn benieuwd hoe jij van vakantie bent teruggekomen. Deel jij jouw ideeën voor onze club met ons?  Spreek ons aan op de club of mail naar [email protected]. 

Tot snel!

Geraldine & Petra

 


 
ALGEMEEN

1-6-2018
De HockeyWerkt Hockeyschool op VMHC Spitsbergen gaat na de zomer van start!
 

Ben jij een echte hockeyfanaat en krijg je geen genoeg van hockey? Wil je alles uit jezelf halen? Of wil je simpelweg extra techniektraining? Kom dan meedoen met de HW Hockeyschool op VMHC Spitsbergen.

De HW Hockeyschool biedt extra trainingen voor gemotiveerde kinderen tussen de 6 en 15 jaar. Deze technische trainingen worden spelenderwijs aangeboden door professionele hockeytrainers waarbij plezier en beter worden centraal staan. De kinderen spelen in groepen van maximaal 10 kinderen. Hierdoor krijgen kinderen meer dan voldoende individuele aandacht van de trainers.

Wil jij meedoen? De trainingen zullen na zomerstop plaatsvinden op maandagmiddag van 16.00 uur tot 17.00 uur. Schrijf je snel in voor de Hockeyschool via deze link.

 

Met sportieve groet,


Team HockeyWerkt


 21-3-2018
Nieuwe hockeyvisie: "Leer beter verdedigen!"
 
Een nieuwe Hockeyvisie staat online. Dit keer vertelt Michiel van der Struijk, oud-keeper en coach, je over verdedigende principes. Michiel ziet in de praktijk dat bij veel jonge spelers de essentie én juiste technieken van het verdedigen ondermaats en onderbelicht zijn. Maar wat is het belangrijkste verdedigende principe en wat voor oefeningen en spelvormen doe je op het trainingsveld? Je leest het hier.

Hockeyvisie is bedoeld voor iedereen die als opleider, trainer en/of coach actief is in de hockeysport binnen tophockey, breedtehockey, Jongste Jeugd en/of technisch management. In ieder artikel worden visies gedeeld, kanttekeningen geplaatst, nieuwe ontwikkelingen gemeld en wetenschappelijke onderbouwing aangeboden. Hockeyvisie is een uitgave van de KNHB, is onafhankelijk en wil alle kennis die beschikbaar is op het gebied van opleiden en coachen met liefhebbers delen.
 
Agenda